Мультиварка представляє собою універсальний кухонний електроприлад, який значно полегшує процес приготування їжі. Головною перевагою є те, що пристрій може швидко приготувати найрізноманітніші страви в авторежимі. У більшості випадків, кількість режимів або програм приготування, які закладені виробником, варіюється від п'яти і до двадцяти п'яти.
Також є додаткові режими, які дозволяють самостійно управляти процесом приготування їжі, змінюючи час і температуру. Більшість популярних на сьогодні мультіварок має спеціальний режим «Гасіння», який дозволяє приготувати цілий ряд смачних страв, витрачаючи мінімум часу.
Поговоримо про переваги мультиварки з режимом гасіння і про особливості використання цього режиму.
Режим «Гасіння» в мультиварці
Режим «Гасіння» в мультиварці на увазі тривале томління продуктів в дбайливому режимі при певній температурі. Завдяки такому підходу до приготування, страви виходять дуже корисними, смачними і апетитними.
Примітно те, що режим «Гасіння» в мультиварці прекрасно підходить для абсолютно всіх видів продуктів. Можна готувати смачні овочі та овочеві пюре, супи, прозорі бульйони, витоплювати жиру і так далі.Крім того, цей режим прекрасно підходить для приготування овочевого борщу або супу, готові страви виходять прозорими і томління, що надає їм особливий смак.
Використовуючи режим «Гасіння» можна приготувати великі шматки м'яса або свинячу рульку таким чином, щоб м'ясо отримало смак ніжної і ароматною буженини. Дуже смачний виходить в мультварке і холодець, він буде насиченим і прозорим.
При цьому вам потрібно лише закласти всі необхідні продукти і вибрати режим «Гасіння», а от все інше зробить мультиварка. Крім того, режим «Гасіння» просто ідеально підходить для приготування дієтичних страв, які будуть низькокалорійними, але смачними і корисними.
Щоб всі страви були смачними, при використанні режиму «Гасіння» потрібно дотримуватися певних правил. В першу чергу, потрібно пам'ятати про те, що мультиварці потрібно певної час для досягнення потрібної температури, яка буде в сталом вигляді підтримуватися при закритій кришці.
Навіть в разі якщо здається, що нічого не відбувається, не варто постійно відкривати кришку і заглядати в мультиварку, адже гасіння - це процес тривалий, який передбачає ловлення. Також потрібно заповнювати продуктами чашу мультиварки не менше ніж наполовину.Дотримуючись цих простих порад, а так інструкції щодо використання мультиварки, ви зможете приготувати багато страв, практично не беручи участь в процесі приготування.