Засолка зелених помідорів в каструлі , далеко не всім відомий метод. Дуже шкода, що мало хто знає цей рецепт, тим більше, що таким чином можна солити не тільки зелені помідори, але все овочеві дари літа. Для того щоб засолити зелені помідори, та ще й прямо в каструлі, потрібно взяти
- Один стакан білого дистильованого оцту
- Один літр і ще півтори склянки води
- Три столові ложки солі
- Пів кіло зелених помідор, обов'язково твердих
- Половинку перцю чилі
- Шість зубчиків часнику
- Чотири столові ложки насіння кропу
- Пів столової ложки чорного перцю в горошках
Беремо каструлю і висипаємо в неї насіння кропу, подрібнений часник, горошини перцю. Зелені помідори ретельно промиваємо і розрізаємо або навпіл, або на чотири частини. Всі зіпсовані ділянки на помідорах, необхідно видалити, і це дуже важливо. Підготовлені помідори, викладаємо в каструлю таким чином, що б зверху залишився запас приблизно в п'ять сантиметрів. Змішуємо воду, оцет і сіль. Ставимо розсіл на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Прямо гарячим розсолом, необхідно залити зелені помідори. В ідеальному виконанні, розсіл повинен покрити їх на два сантиметри. Накриваємо каструлю кришкою і даємо охолонути її вмісту до кімнатної температури. Як тільки каструля охолоне, її потрібно поставити в закритому вигляді в холодильник і забути про неї на два дні. Через два дні, ви отримаєте дуже смачні зелені помідори без всяких консервантів.Зберігаються вони відмінно, але з огляду на їх приголомшливий смак, достовірно дізнатися термін зберігання не вийде, так як вони з'їдаються блискавично.
Болгарське лечо , мабуть одна з найпопулярніших овочевих закусок.Справжнє болгарське лечо, готують тільки з томатів і солодкого перцю.Ось про сьогодення рецепті, ми сьогодні і поговоримо. Готувати його так само швидко, як і їсти, тому з поставленим завданням впорається навіть починаюча господиня. Приступимо? Нам будуть потрібні, такі складові, як
- Три кілограми томатів, стиглих і соковитих
- Два кілограми солодкого перцю, зрозуміло болгарського
- Чотири столові ложки цукру
- Дві столові ложки солі
- П'ять горошин запашного перцю
- П'ять горошин чорного перцю
- Чотири гвоздички
Томати моєму, вирізаємо попки і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. У підсумку маємо отримати пюре, яке ми переливаємо в каструлю. Доводимо томат до кипіння і варимо на самому повільному вогні не більше п'ятнадцяти хвилин. Тим часом візьмемо перець, помиємо його, видалимо насіння і наріжемо кільцями.Відправляємо перець до томатного пюре. Не бійтеся того, що перцю спочатку буде явно забагато. Знову доводимо до кипіння і варимо п'ять хвилин. Візьмемо тим часом ступку і подрібнити перець горошком з гвоздикою. Через п'ять хвилин, солимо лечо і додаємо спеції. Нехай ще постоїть на вогні хвилин п'ятнадцять. Визначається готовність, м'якістю перцю. За п'ять хвилин до готовності, необхідно додати оцет, але це в тому випадку, якщо ви плануєте закочувати болгарське лечо в банки.Для закачування, будуть потрібні чисті сухі банки. Лечо в них заливається гарячим і відразу ж закочується кришками.