Зробити смачний і корисний рибний салат дуже просто і швидко. Навіть в тому випадку, якщо інгредієнти його здаються вам надзвичайними. Як приклад можна навести такий рецепт.Вам буде потрібно 800 грам улюбленої червоною рибки, 1 штука червоної цибулі, 200 грам винограду, 2 черешки селери, 1 чайна ложка гірчиці, кілька ложок майонезу або сметани, 1 чайна ложкакаррі, чверть чайної ложки чорного меленого перцю, 1 чайна ложка оливкової олії, трохи солі.
Для початку, розігрійте духовку до 250 градусів. Викладіть позбавлене від кісток і луски м'ясо риби в спеціальну форму, посоліть, поперчіть його, збризніть оливковим маслом, поставте в духовку запікатися. Час запікання становить приблизно 15 хвилин. Після закінчення цього терміну дістаньте рибку. Залиште остуджувати, далі подрібніть, наприклад, за допомогою вилки.
Очистіть цибулю і наріжте його на дрібні кубики. Селера разрежьтевздовж, покришите дрібно-дрібно. Виноградини розріжте на половинки.
У тарілці змішайте зазначені вище компоненти. Приєднайте спеції, гірчицю, сметану. Перемішайте інгредієнти. В якості додаткового продукту можете використовувати подрібнений до крихти мигдаль. Або ж нарізану зелень. Їсти такий рибний салат можна відразу після приготування. Якщо рецепт здається вам занадто простим, додайте в нього, наприклад, зернятка граната і авокадо. Сметану і майонез можна замінити легким йогуртом. Якщо ви виберете дуже жирну рибу, то в якості заправки можете використовувати її ж жир з форми.
Якщо ви, навпаки, шукайте більш швидкий і легкий рецепт, зверніть увагу на салат «Крабові палички з огірком» . Візьміть 2 великих свіжих огірка, наріжте їх як, наприклад, для «Олів'є». Упаковку крабових паличок необхідно розморозити, порізати продукт. Зваріть 3-4 яйця, очистіть, покришите. Відваріть склянку рису. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, додайте майонез, сіль і смачна страва готова.Прикрашають його часточками лимона і зеленню. А до столу подають в охолодженому вигляді.
Якщо ви хочете здивувати гостей або родину своїми кулінарними вміннями, приготуйте їм салат з тунцем. Для початку, відваріть яйця.Дістаньте з банки половину оливок без кісточок. Наріжте їх кружечками, не більше 3 міліметрів. Яйця розрізати на 4 частини, покладіть в одну глибоку миску з оливками.
Очистіть одну цибулину, розріжте її на соломки, довжиною не більше 3 сантиметрів. Тунця з банки також наріжте на шматки до 3 сантиметрів.Покладіть продукти до оливкам, висипте поверх сухарики. В якості заправки для салату з тунцем відмінно підходить оливкова олія.Окрасою страви можуть стати листя салату. Ви можете нарвати їх руками, і розмішати з іншими продуктами. Сухарики для салату можуть бути як з білого, так і з чорного хліба.
При приготуванні будь-яких рибних салатів видаляйте максимум уваги свіжості головного інгредієнта. Страви з риби відмінно поєднуються з гарніром з рису, картоплі. Ви можете змінювати компоненти на свій смак, наприклад, замінити оливки на маслини, користі і смак страв будуть на тому ж високому рівні.